Importanta infasatului bebelusui
Să începem cu elementele de bază!
După cum probabil știți, bebelușii se nasc cu un anumit set de reflexe care îi ajută să supraviețuiască primelor luni de viață într-un loc nou. Unul dintre ele, reflexul Moro, se bazează pe faptul că copiii își aruncă mâinile în fața lor ca răspuns la diverși stimuli externi – se presupune că este un gest de apărare, protejând copilul de potențiale pericol și chemând tutorele. Acest reflex ne provoacă multe griji nouă, părinților, deoarece interferează cu somnul liniștit al celor mici. Mâinile care zboară în fața ochilor copilului, pe care copilul nu le recunoaște încă ca fiind ale sale, sunt adesea cauza trezirii din somn sau din somnul de noapte pentru copilul dumneavoastră.
În al doilea rând, vă puteți imagina cât de mare este o experiență pentru un copil mic să schimbe mediul din burtica unei mame într-o lume imensă în care totul este nou și înfricoșător. Din burta strânsă a mamei. Pentru un spațiu DESCHIS. Și, deși majoritatea adulților adoră spațiul și un pat mare :), copiii devin frustrați dacă au prea mult spațiu, pentru că este o situație nouă, nefamiliară și stresantă pentru ei.
Acestea sunt principalele motive pentru care înfășatul au cucerit lumea nou-născuților. Unii părinți obiectează că aceasta este „robia copiilor mici”. Este posibil, dar copiii mici se simt mai în siguranță, deoarece acestea sunt condiții cunoscute și familiare pentru ei. Plâng mai puțin și sunt mai puțin nervoși. Ei dorm mai bine și mai mult. Nu este o soluție pentru toată lumea, unii dintre copii vor dormi bine fără a fi acoperiți, iar cel mai mare beneficiu îl vor simți probabil copiii sensibili și „colici”, deoarece țipetele de seară, adesea cauzate de epuizare, pot fi alinate sau cel puțin redus prin folosirea saculetului swaddle.
Ce folosim pentru infasare?
Astăzi avem o gamă largă de produse pentru înfăsare. Una dintre soluțiile pe care le recomandăm este înfășarea in saculetul Swaddle Sleepee.
Material flexibil prins cu fermoar, care previne reflexul Moro, dar nu restrânge complet miscarile bebelusului. Materialul este subtire si respirabil, pentru ca cel mic sa nu se supraincalzeasca. In plus, are fermoar in partea de jos, astfel incat noaptea poti schimba scutecul bebelusului fara sa-l scoti complet de pe husa. Tu însuți îți dai seama cât de important este să nu-ți trezești copilul prea mult după alăptarea nocturnă :))). Înfășarea este de obicei potrivită pentru copiii de la naștere (greutate prag 3 kg, deci prematurii pot fi prea mici) până la 6-7 kg. Dacă copilul dvs. încă mai are nevoie de un înfășat, dar crește deja din primul înfășat, există înfășări pentru copii mai mari, chiar și până la 9 kg.
Cum să înfășăm?
În primul moment după împachetare, copiii pot protesta, dar acest lucru nu trebuie să descurajeze. Acest lucru este adesea cauzat de o schimbare a poziției de la verticală la orizontală sau de a fi îndepărtat temporar de la mama decât prin înfășare. Amintiți-vă, de asemenea, că copiii (atât cei care nu sunt izolați, cât și în special cei care sunt înfășurați) nu ar trebui să aibă alte articole în leagăn / pătuț din motive de siguranță. Așa că nu sunt recomandate păturile care le blochează poziția, scutecele pe față, ursuleții de pluș și mascotele la această vârstă. Un bebeluș înfășat nu își flutură brațele, dar se poate mișca în sus sau în jos pe spatele patului, iar prin îndepărtarea tuturor articolelor moi din pat, minimizăm riscul de a se încurca într-o jucărie sau pătură.
Când să împachetez? Pentru somn și somn de noapte, dar nu în timpul activității – astfel încât copilul să aibă suficiente oportunități de a exercita mușchii mâinii. Nu există dovezi sau exemple care să arate că o împachetare în primele 3-4 luni interferează cu dezvoltarea motorie atâta timp cât este bine făcută și nu obstrucționează mișcarea șoldului.
Cât timp împachetăm?
Reflexul Moro este de obicei puternic în primele 3-4 luni de viață și apoi dispare. Merită să știți, totuși, că multor copii le place împachetarea (cel puțin parțial) până la o vârstă mult mai înaintată. Copiilor care au probleme cu integrarea senzorială sau sunt pur și simplu sensibili le poate plăcea să se împacheteze mult mai mult – se simt mai în siguranță, dorm mai liniștiți și mai puțini stimuli le irită sistemul nervos.
Contraindicația pentru împachetare este rotirea copilului de la spate la burtă – copiii întinși pe burtă nu trebuie să aibă mâinile reținute. Acesta este un moment bun pentru a opri împachetarea și luați în considerare mutarea copilului într-un sac de dormit, de exemplu.
Consultanti pentru somn Marta si Maria